Sarjan kasvitieteellisiä tutkimuksia maalaukset ovat syntyneet kukkateemasta, ja niistä rakentuu näkymiä mielen puutarhaan, jossa kasvit saavat ympärilleen oman tilansa rakenteineen ja syvennyksineen.  Maalausten tekeminen on ollut hyvin meditatiivista, keskittyneisyyttä ja sisäistä tilaa ja avaruutta lisäävää synnyttäen levollisuutta, tasapainoa, iloa ja voimaa, jonka toivon myös maalauksissa välittyvän.  Minulle ne ovat olleet voimakuvia, joiden tekeminen on kuljettanut läpi vaikeiden aikojen.  Nämä akvarellit ovat retrospektiivinen takauma v. 2011 lähtien ja viimeinen maalaus on tältä vuodelta. Akvarelleissa minua kiehtoo tekniikan moninaisuus: värien herkkyys ja hengittävyys, ja toisaalta voima ja vahvuus, mikä niistä voi löytyä. 

Vitriinistä löytyy pieniä hetken ilmentymiä,jotka ovat alitajunnasta pulpahdelleita näkymiä mielen maisemaan ja tunnelmiin.  Tein yhden vuoden ajan pienen lyijykynäpiirustuksen joka ilta, joskus piirros jäi vain ääriviivapiirustukseksi, mutta usein nautin piirtämisen meditatiivisuudesta, lyijykynän jäljestä, viivan ja pinnan herkkyydestä ja voimasta illan päätteeksi, ja syntyi sarja numeroituja valööripiirustuksia.  Myös kuolema näkyy kasvoilla, aivan kuin puutarhassakin se on läsnä kahisevissa lehdissä ja kuihtuneissa kukissa.  Tässä se ei kuvaa niinkään fyysistä kuolemaa vaan se on ajatusten, tunteiden ja kokemusten synnyttämää kipua kehossa, joka häviää, kun niihin saadaan etäisyyttä, perspektiiviä ja sen kautta ymmärrystä.

Minua kiinnostaa taiteessani ja elämässä puhdas kokemus, mikä on tulosta ajatusrakenteiden, uskomusten ja tunteiden tiedostamisesta ja niiden ylittämisestä niin, etteivät ne enään hallitse elämää vaan pikemminkin vapauttavat energiaa ja lisäävät sisäistä avaruutta ja voimaa, jolloin ilo, tyyneys ja mielenrauha heräävät luonnostaan.

Näyttely Timeless garden Runosmäen kirjastossa 12.6 - 28.7.2017. Piiparinpolku 19, Turku. Avoinna: ma-ke: 13-19, to-pe: 10-16. Tervetuloa!